girgesz
girgesz
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Men
 
Linkek
 
G-Mail belps
Felhasznlnv:
Jelsz:
  SgSg

j postafik regisztrcija
 
Ltogatk
Induls: 2005-08-23
 
Receptek
Receptek : Vaddiszn receptek

Vaddiszn receptek

  2005.11.15. 20:54

Pr finomsg vaddisznbl...

VADDISZN

Vaddiszn erõleves

HOZZVALK:
40 dkg nyesedk vaddisznhs, 1 kg vadcsont, 2 srgarpa, 2 fehrrpa, 1 kis zellergum, 1 fej vrshagyma, s, szemes bors, 1 kanl paradicsompr, 1 csomag lestynlevl.

Az alaposan megmosott hst s csontot feldaraboljuk, rvid ideig hideg vzben ztatjuk, hogy a vr kizzon, majd a fõzõednybe tesszk a zldsgekkel egytt. Rntnk kb 2 liter vizet, gy, hogy a hst ellepje. Sval, szemes borssal fûszerezzk, hozzadjuk a kettvgott vrshagymt. Lass tûzn fõzzk, idõnknt szûrõkanllal a habot leszedjk. Amikor a hs megpuhult kivesszk a levesbõl, hsdarln ledarljuk s visszatesszk a levesbe. Gyakori kevers mellett mg 40–50 percet fõzzk. Vgl leszûrjk a levest s szksg esetn mg sval zestjk. Egyszemlyes csszkben tlaljuk, forrn, tetejt megszrjuk aprra vgott lestynlevllel. Bettknt vagy melladjuk a kockra vgott fõtt rpt.

Vaddisznszelet gombval, zldsgekkel

HOZZVALK:
8 szelet vaddisznkaraj, s, 5 dkg fstlt szalonna, 1 fej vrshagyma, grill fûszerkeverk , pr szem rzsabors, 1 srgarpa, 10 db szrtott shi-take gomba, 10 dkg zldbors, 1 csokor lestyn, 2 dl tejfl, 1 kanl liszt, delikt telzestõ

A karajt kicsontozva 1 cm vastag szeletekre vgjuk, kiklopfoljuk s beszzuk. A fstlt szalonnt nagyon apr kockra vgjuk, zsrjt kiolvasztjuk, belereszeljk a hagymt s megdinszteljk. A hsszeletek mindkt oldalt ezen a hagyms zsron elõstjk. Sts kzben megzestjk a fûszerkeverkkel s a rzsaborssal. Sûrûn forgatva majdnem kszre stjk. A srgarpt vkony cskokra vgjuk, a gombt beztatjuk s felszeleteljk (az ztat levet flretesszk). Elõksztjk a zldborst. A zldsgeket egyenletesen a hsra teritjk, tetejre a gomba kerljn, lestynnal s delikttal zestjk. Mindent puhra prolunk, de nem keverjk meg csak az ednyt mozgatjuk. A tejflt sszekeverjk a liszttel s a zldsges hsra ntjk. A gomba levvel hgthatjuk, jl sszeforraljuk.
Tarhonyval vagy kifõtt tsztval tlaljuk.

Fokhagyms, fûszeres bunds hs

HOZZVALK:
12 szelet vaddiszncomb vagy -gerinc, s, bors, bazsalikom, kakukkfû, 2 tojs, 10 dkg liszt, 2 dl tej, õrlt szerecsendi, aprra vgott zellerlevl, 4 gerezd zzott fokhagyma, zsiradk a stshez

A hsszeleteket kiss kiklopfoljuk s beszzuk. Mikor kiengedte a levt megszrjuk a fûszerkeverkkel, amit elõre sszekevernk (bors, bazsalikom, kakukkfû). Kzben elksztjk a bundzshoz a palacsintatsztt. A 2 tojst liszttel, tejjel simra keverjk, sûrûbb legyen mint a hagyomnyos palacsintatszta. zestsre st, borsot, szerecsendit, zzott fokhagymt, zellerlevelet hasznlunk.
A zsiradkot felforrstjuk. A pcolt hsszeleteket lisztbe, majd a masszba mrtjuk. Elõbb mindkt oldalt hirtelen megstjk majd lassan kszre stjk
Vajon prolt brokkolit s burgonyaprt adunk mell, a prt zelleres vajkrmmel habosra keverjk.

Hsos zldsgtl knai zestõkkel

HOZZVALK:
40 dkg fiatal vadmalackaraj, 1 dl olaj, delikt telzestõ, õrlt gymbr, fûszer keverk (knai five spice), 3 gerezd fokhagyma, 1 kvskanl fehr szezmmag, 8 db illatos gomba, 1 srgarpa, 1 prhagyma, 10 dkg zldbors, 1 dl rizsbor, 2 dl vilgos szjaszsz, 10 dkg rizs, 1 csokor petrezselyemzld, kevs zldhagyma szra.

A kicsontozott gerincet 2 cm-es kockkra vgjuk. A knai wokot vagy egy mlyebb stõednyt felforrstjuk, belentjk az olajat s egyenknt a hskockkat. Stõlapttal, gyors mozdulatokkal forgatjuk, hogy minden oldala piruljon.
Ezutn fûszerezzk, delikt, gymbr, fûszerkeverk, aprtott fokhagyma, szezmmag hozzadsval. lland kevers mellett pirtjuk tovbb a fûszerekkel. Amikor felszvta az olajat felntjk a rizsborral, szjaszsszal. Keverssel, rzogatssal ksztjk, ez a knai telkszts fortlya.
Hozzadjuk folyamatosan a zldsgeket, amit elõksztnk kis tlkkba. A zldsgeket pp csak meg kell forrstani. A rizst majdnem puhra fõzve, letakarva, prjban vrja mg az telbe kerl. Vgl beleforgatjuk a zldsges hsba.
Egy szemlye kis tlkkba szervrozzuk, tetejt vgott petrezselyemzlddel s jhagyma szrval dsztjk. Forrn adjuk az asztalra.



Borzas vaddisznszelet

HOZZVALK:
8 szelet vaddisznkaraj, s, 2 tojs, 15 dkg liszt a palacsinthoz, 3 dl tej, 2 nagyobb burgonya reszelve, õrlt fehr bors, szerecsendi, 10 dkg liszt, reszelt sajt.
MRTS:
2 dl tejfl, 2 gerezd fokhagyma, õrlt fehr bors, delikt telzestõ.

A karajt felszeleteljk, hsverõvel kiss ellaptjuk s beszzuk. Tojsbl, lisztbõl, tej hozzadsval sûrû palacsintatsztt ksztnk, amelybe nyers reszelt burgonyt tesznk. zestjk sval, borssal, õrlt szerecsendival. A hsszeleteket lisztbe majd a palacsintatsztba mrtjuk, s forr olajban szp pirosra stjk. Mg forrn megszrjuk reszelt sajttal, melladunk tejflmrtst. A tejflbe kevernk 2 gerezd fokhagymt amit nyomn tprselnk, fehrborssal, delikttal izesitjk.
Zld saltval vagy prolt zldsggel tlaljuk.

Srgadinnys vadmalac

HOZZVALK:
Szemlyenknt 3 szelet malacborda, 1 kzepes nagysg anansz, srgadinnye, 2 evõkanl mustr, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanl balzsamecet, 1 evõkanl citroml, 5 dkg porcukor, 1/2 pohr tejfl, kevs õrlt szerecsendi, csipet õrlt fahj, s s olaj a stshez.

A hst felszeleteljk, gyengn kiklopfoljuk. Az olajat felforrstjuk s a hs mindkt oldalt nhny perc alatt pirosra stjk. Kzben sszekeverjk a fûszereket (a tejfl kivtelvel) a fokhagymt sszezzzuk s a tbbi hozzvalval jl elkeverjk. A slt szeleteket a stõedny aljn elrendezzk s a fûszeres keverket rntjk. Lass tûzn, lefedve puhra proljuk. A szeleteket kiszedjk s melegen tartjuk. A srgadinnye hsbl kiszr vagy kvskanl segtsgvel kis gmbket formzunk, ezeket beletesszk a hsmrtsba. A leesõ darabkkat sszeturmixoljuk s azt is hozzadjuk majd kb. 2-3 percig forraljuk. Ekkor zesitjk tejfllel s egy kevs fahjjal. A mrtst a hsra ntjk, a maradk dinnyt kis szeletekben melltesszk.
Burgonyakrokettel tlaljuk, utna desks fehrbort knlunk (pl. Badacsonyi szrkebart).

 
Chat
Nv:

zenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Pontos id
 
Naptr
2025. prilis
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
<<   >>
 
Hajnal az erdn
 

Megjelent a Nintendo Switch 2 és a Mario Kart World! Ennek örömére megújítottam a Hungarian Super Mario Fan Club oldalt.    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    &#10024; Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott &#8211; ismerd meg a &#8222;Megóvlak&#8221; címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG