fstlt lazac,fstlt hal
2006.01.11. 19:16
Had irjam le hogy en hogyan csinalom a fustoltlazacot:
Minden lazacot meg lehet fustolni de a legizletesebb az ugynevesett sockeye (mond szakj)tud lenni.
A filezett halszeleteket eloszor pacoljuk.
2-1 aranyban barnacukrot es sot osszekeverunk amivel jol bedorzsoljuk a szeleteket.
Borevel lefele egy akkora talba tesszuk ahol epp elfer a ket szelet (vagy amennyit egyszerre csinalunk). Az egesszet tomeny szesszel leontjuk annyira hogy a szeleteket ellepje. Nekem a brendi valt be leginkabb ami a szeszet illeti.Letakarva 24 orat hutoben erleljuk . 24 ora utan az engedett levet a (szesszel egyutt)leontjuk es preselessel visszarakjuk a hutobe meg 24 orara.
Langyos vizben lemossuk, papirtorolkozovel szaritjuk majd mehet a fustre.
Hideg, nem tull tomeny fuston 6-8 orat fustoljuk
(szerintem a gyumolcsfaforgacs adja meg neki a legjobb fust izt)
Probalok kepet is folrakni a szakaj-rol
Joetvagyat a borkorcsojanak.
|