girgesz
girgesz
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Men
 
Linkek
 
G-Mail belps
Felhasznlnv:
Jelsz:
  SgSg

j postafik regisztrcija
 
Ltogatk
Induls: 2005-08-23
 
Receptek
Receptek : Kedvenc receptjeim2.

Kedvenc receptjeim2.

  2006.03.06. 18:37

tovbbi vltozatos fszerezstelek receptjei-nagyon jk!

Indonz currys rizs csirkemellel

 

 

Hozzvalk:

 

- 20 dkg csirkemellfil

- 1 ek. mz

- 3 ek. szjaszsz

- 2 ek. curry

- 1 ek. ketchup

- 2 szl citromf

- 1 csokor jhagyma

- 1 pirospaprika

- 2 gerezd fokhagyma

- 4 ek. szezmolaj

- 50 dkg rizs

 

A mzbl, szjaszszbl, 1 ek. currybl, ketchupbl ksztsnk pclt, 15 percig pcoljuk benne a hst.

Sssk t a hst, adjuk hozz a zldsgeket, vgl a rizst.

 

Keema

 

Ez az egyszer curry darlt marhahsbl kszl, de ppgy

elkszthet brnybl is. Kzepesen ers, fszeres.

Elksztsi id: 10 perc

Fzsi id: 1 ra

4 szemly rszre

 

Hozzvalk:

 

4 evkanl olaj

2 hagyma sszevgva

3 gerezd finomra vgott fokhagyma

2,5 cm-es friss gymbrdarab megrlve

1 ek.currypur

70 dkg darlt marhahs

5 cm fahjrd

1 babrlevl

40 dkg (konzerv) paradicsom sszevgva

s s rlt fekete bors, rizs kretnek

 

1.) Forrstsuk meg az olajat egy serpenyben. Kzepes lngon 3-4 perc alatt pirtsuk meg a hagymt s a gymbrt, majd keverjk bele a curryport. Pirtsuk tovbb mg egy percig.

 

2.) Tegyk bele a darlt hst, vegyk ersebbre a lngot, s idnknt keverjk meg, amg meg nem pirul a hs. Adjuk hoz a fahjat, babrlevelet s a paradicsomot. Keverjk ssze jl, s proljuk 45-55 percig. zestjk a sval, borssal s vegyk ki belle a babrlevelet s fahjat.

Rizzsel s korianderrel tlaljuk.

 

JTANCS: A currytelek ze jramelegtve is kivl.

Ksztsk el a curryt, s fagyasszuk le vagy tegyk a htbszekrnybe. Minsgt minimum kt napig megrzi.

 gy az zek mg jobban sszernek.

FIGYELEM: Ha szaftosabb curryt ksztnk, fed alatt proljuk s adjunk vizet hozz, ha kell. Ha srbbet szretnnk, hoszabb ideig proljuk, llandan kevergetve fed nlkl vagy az utols 5 percben vegyk ersebre a tzhely lngjt.

 

 

Keszeg stve

                                              

Hozzvalk:

                      

10 db keszeg,                        

3 dkg s,                        

10 dkg liszt,                        

1 db fejessalta,                         

0,5 dkg fszerpaprika,                        

6 dl olaj,                        

10 adag veleslt burgonya.

                                                       

A keszegeket pikkelyezzk, bontjuk, a belssgeket                        

eltvoltjuk, majd a fejeket levgjuk az els                        

gerincszelettel egytt. Az elksztett keszegeket                        

hosszanti irnyukra merlegesen vagy enyhn rzstosan                        

srn beirdaljuk a gerinccsontig. Arra gyeljnk, hogy a                        

gerinccsontot ne vgjuk t, mert gy sts kzben a                        

keszegek knnyen eltrhetnek. Ezutn kvl-bell jl                        

beszzuk a keszegeket, s llni hagyjuk. Kzben                        

elksztjk a papriks lisztet. A megszitlt liszthez                        

keverjk a fszerpaprikt.                       

Az elre beszott keszegeket a papriks liszbe                        

forgatjuk, a felesleget lerzzuk. Serpenyben olajat                        

melegtnk, amelyben a keszegek mindkt oldalt                        

megstjk pirosra, ropogsra, kzepes temben, hogy                        

hsuk ne maradjon nyers kzpen sem.                         

A keszegeket gy stjk, hogy a vge fel hozzadjuk a a                        

hjban ftt, hmozott, cikkekre vgott burgonyt. A                        

keszegeket s a burgonyt egytt stjk kszre. Ha                         

elkszltek, laptkanllal csepegtetrcsra emeljk mind                        

a keszegeket, mind a veleslt burgonyt, s alaposan                        

lecsepegtetjk. A veleslt burgonyt tlpaprral fedett                        

halastlra halmozzuk, majd zlsesen mell helyezzk a                        

slt keszegeket gy, hogy flig fedjk egymst.                       

A tlat saltalevllel dsztjk.                

 

Krumplileves cspsen

 

Hozzvalk:

 

2 db. klnyi hagyma

3 db. klnyi krumpli (sztfvs fajta)

1 db. erspaprika (a mrgezbb fajtbl)

piros rlt paprika

s 

 

 

A hagymt nagyon aprora fel kell aprtani s 2-3 liter vzbe a trtpaprikval a "nagyon ers" zldpaprikval alaposa meg kell fzni kzepes lngon kiss rotyogtatva. Aki a nagyon erset szereti az desnemes paprika helyett is tehet csps trtpaprikt. A hagyma fajtjtl fggen 1-2 rt is fzni kell. Kzben a krumplit pucols utn nagyon aprra (kb. 1/2 cm- es kockkra fel kell darabolni. Ha a hagyma megftt akkor ers lngon "bugyborkoltatva" bele kell fzni a krumplit. Senki ne lepdjn meg, ha halszlre, vagy hallevesre fogja emlkeztetni ennek a roppant egyszer s nagyon finom levesnek az ze.

 

Maki csirkemell

 

Hozzvalk:

2 csirkemell,

3 dl tej, 1 nagy fej vrshagyma ,

2 db egsz tojs,

1 gerezd fokhagyma,

1 csapott teskanl s,

1 mokkskanl rlt szerecsendi-virg,

kevs liszt s zsemlemorzsa a bundzshoz

4 adag, hagymval zestett tartrmrts

 

Elksztse:

 

A csirkemelleket kicsontozzuk s a tmr hsdarabokat vkony szeletekre vgjuk. Ss, zzott fokhagymval zestett tejben legalbb 2 rn keresztl rleljk. Kzben a tojsokat felverjk, belekeverjk a megtiszttott s lereszelt vrshagymt. A fszerekkel s a sval zestjk. A tejbl kivett csirkemelleket amgy nedvesen lisztbe mrtjuk, ezutn beletesszk a hagyms tojsba, majd zsemlemorzsba forgatjuk. Ezutn ismt a tojsba, s jra a morzsba forgatjuk, 170 fokra felforrstott olajba tesszk, s 6-8 perc alatt szp aranybarnra stjk. A dupln, hagyms tojsban bundzott hs olyan lesz, mintha rntottban slt volna. A megmaradt tojst kevs fokhagyms tejjel s egy-kt evkanl liszttel sszekeverjk, majd ngy, nagyon vkony palacsintt stnk a masszbl. Az telt gy tlaljuk, hogy egy-egy palacsintra rhalmozzuk a megslt hsszeleteket, s a jghideg hagyms mrtst kln csszben tesszk mell. Kiss hosszadalmasan kszthet, de nagyon finom.

 

Marhahseves

 

Hozzvalk:

1 kg marhahs,

l kg levescsont,

3 szl srgarpa,

2 szl fehrrpa,

l db karalb,

1 db zeller,

nhny levl kelkposzta,

l fej vrshagyma,

2-3 db gomba,

s,

5-6 szem bors,

zls szerint darab gymbr.

 

A hst s a csontot hideg vzben fni tesszk, ha forr, habjt leszedjk, s belerakjuk a megtiszttott, felvgott zldsget.

Fszerezzk, majd lass tzn puhra fzzk.

Tsztval vagy maceszgombccal tlaljuk, a hst pedig mrtssal adhatjuk fel.

 

Marhaszelet meggyszszban

                                    

Hozzvalk:

                      

50 dkg marhafarto,                       

2 dl tejfl,                       

zls szerint kevs cukor,                       

2 evokanl olaj,                        

3 szem szegfuszeg,                       

1 evokanl liszt,                       

fl citrom leve s hja,                       

1 teskanl s,                       

kshegynyi trtt bors,                       

fl literes veg meggybefott levvel (30 dkg friss vagy                            

mirelit meggy).

                                                                               

Serpenyoben felforrstjuk az olajat, majd a megmosott                         

s letrlgetett marhahst minden oldaln krbestjk.                        

Ezutn megszzuk, s ttesszk egy kuktafazkba, amibe                        

betettk a lyukacsos fmbettet. Alntnk 3 dl vizet,                        

s a kuktt lezrjuk. A kukta jelzstol szmtott 1                        

rn keresztl kis lngon fozzk. Kzben elksztjk a                        

meggymrtst: a befottlevet leszurjk, s bentjk egy                        

kis lbosba. Beleszrjuk a szegfuszeget, beletesszk a                        

lehmozott citromhjat s a szeletekre vgott citromot.                        

Felforraljuk, s t percig fozzk. Kzben kimagozzuk a                        

gymlcst. A lisztet a tejfllel s fl dl vzzel                        

simra keverjk, majd rntjk a meggylre. Tovbbi 5                        

percig forraljuk, kzben folyamatosan kevergetve, vgl                        

a gymlcst is beletesszk. Ezzel mr ppen csak                         

felforraljuk. (Ha friss meggybol ksztjk, akkor 2 dl                        

vzbe szrjuk a fuszereket, s ugyangy ksztjk, mint                        

a befottleves-vltozatot. A gymlcst ugyancsak a fozs                         

vgn adjuk hozz. Megcukrozni is ekkor szksges. A                        

nyers gymlccsel nhny perccel tovbb forraljuk.) A                        

megproldott hst ujjnyi vastag szeletekre vgjuk. A                        

hslbol nhny evokanllal a meggymrtshoz                        

keverhetnk, kellemes ze lesz tole. Ss vzben fott                        

burgonyt knlhatunk hozz.               

 

Pcolt brnylapocka nyrson

 

Hozzvalk:

 

90 dkg brnylapocka,

fl l tej,

4 dl olaj,

s,

bors,

provence-i

fszerkeverk,

6 fej gyngyhagyma.

 

Elksztse:

 

Vgjuk fel a hst kockkra. ztassuk a sval, borssal s provence-i fszerkeverkkel zestett tejben 3 rn t. Cspgtessk le, s tzzk nyrsra a megtiszttott hagymval. Locsoljuk meg olajjal, tegyk t percre forr grillstbe. Gyakran ntzzk meg olajjal.

 

 

Papriks hal

 

Hozzvalk:

4-6 szelet hal,

3 fej vrshagyma,

l szl karikra vgott srga- s fehrrpa,

pirospaprika,

s,

bors,

l gerezd foghagyma,

l kanl paradicsompr.

 

A hagymt, a zldsget s a halat lbasban fni tesszk, annyi vzzel, hogy ppen ellepje. Amikor felforr a vz, beleadjuk a fszereket. Lass tzn puhra fzzk. Tzll tlba rakjuk, levt rszrjk.

 

Papriks tonhal tepsiben                       

                        

Hozzvalk:

                       

65-70 dkg fagyasztott tonhal,                       

1 citrom,                       

2 evokanl finomliszt,                       

1 evokanl piros fuszerpaprika,                       

zls szerint s,                      

a tlalshoz 2 evokanl olajbogy.                       

5 dkg nagyon vkony szeletekre vgott baconszalonna,                       

a tepsihez 2 evokanl olaj s 2                            

evokanl zsemlemorzsa,                       

                                                      

A fagyasztott halat felolvasztjuk. Kzben a citromot                        

megmossuk, majd flbevgjuk. Az egyik felet vkony                        

karikkra szeleteljk, a msik felnek hjt                        

lereszeljk, illetve a levt kicsavarjuk. A lisztet                        

sszekeverjk a pirospaprikval. A baconszalonnt kis                         

darabokra vgjuk. A felengedett halat fltenyrnyi                        

darabokra sztszedjk, vagy felszeleteljk. Egy kis                        

tepsit az olajjal kikennk, s a morzsval beszrjuk. A                        

halszeleteket citromlvel meglocsoljuk, s 10 percig                        

hagyjuk llni, majd jl megszzuk. Ezutn nedvesen                        

beleforgatjuk a papriks lisztbe, s szorosan egyms                        

mellett elhelyezzk a tepsiben. Betakarjuk a                        

szalonnaszeletekkel, s elomelegtett forr stobe                  &nbs

 
Chat
Nv:

zenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Pontos id
 
Naptr
2025. Jnius
HKSCPSV
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Hajnal az erdn
 

Megjelent a Nintendo Switch 2 és a Mario Kart World! Ennek örömére megújítottam a Hungarian Super Mario Fan Club oldalt.    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    &#10024; Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott &#8211; ismerd meg a &#8222;Megóvlak&#8221; címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG