Kenyrlngos
2008.04.11. 11:06
enyrlngos

1 kg liszt
5 dkg leszt
0,5-0,6 l langyos vz
3-4 dkg s
tetejre:
5 dl tejfl
2 gerezd fokhagyma
1/2 ek. vgott kapor
½ fej vrshagyma
s
25 dkg mangalica szalonnbl tepert |

1 kg lisztet tlba rakunk s belemorzsolunk 5 dkg lesztt. Rntjk a langyos vizet, belerakjuk a st, s fl rig zni hagyjuk. sszedagasztjuk, kt cipt formzunk belle, tetejt olajjal megkenjk, majd egy rn t kelesztjk. Keleszts utn, a cipkbl lapos kerek tsztt formlunk, s kemencben kistjk. Ha nincs kemencnk, jl elmelegtett stben is kisthetjk tepsiben. A tejflt sszekeverjk a zzott fokhagymval, kaporral, aprra vgott vrshagymval, sval. A szalonnt kockkra vgjuk, tepertnek kistjk. Tlalskor a kenyrlngost megkenjk zestett tejfllel, tepertt tesznk r.
|