Srknylecs
sajt 2008.04.21. 14:40
Srknylecs:
Hozzvalk:
20dkg fstlt szalonna
2kg paprika(j a fehr tltenival is,de akkora legjobb,ha minl tbb fle despaprika van benne)
5-6 csps paprika(nem ers paprika,mert az inkbb marja az ember gyomrt, mint cspi a nyelvt)
Egy kzepes cukkini vagy csillagtk,
fl kg. paradicsom
kt fej nagyobb vrshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
40-50dkg finom lecskolbsz (amit az ember nyersen is megenne-csak azrt rom gy,mert manapsg sok a gagyi)
20-30 dkg hzi fstlt kolbsz vagy valamilyen bolti lngolt
fl kg csirkemj
egy db kzepes burgonya
s, bors, pirospaprika, majoranna, esetleg paradicsoml(ha kell mg bele)
Elkszts:
A felkockzott szalonnt felteszed pirulni. Mikor veges,akkor hozzadod a kockra vgott vrshagymt s addig dinszteled,amg veges nem lesz a hagyma is. Ekkor tegyk r a meghmozott paradicsomokat s kicsit megpirtjuk ezt is. Ezutn tegyk bele a feldarabolt paprikkat, a felkockzott cukkinit s krumplit, a majorannt, 1-2deci vizet, 1 csapott evkanl st s egy kvskanl borsot, majd fedjk le. Nha nzzk,kevergessk meg, s proljuk vegesre a paprikt. Ezutn fszerezzk be zls szerint piros des s csps paprikval, tegyk bele a felkarikzott kolbszokat, a fokhagymt s a mjat, majd lefedve fzzk puhra. Akkor j, ha a paprika szinte lemllik a hjrl s sr szaftja van. n lt. bogrcsban ksztem s nha felkevert tojssal is dstom. Friss kenyrrel kivl nyri tel!J tvgyat hozz!
|