girgesz
girgesz
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Men
 
Linkek
 
G-Mail belps
Felhasznlnv:
Jelsz:
  SgSg

j postafik regisztrcija
 
Ltogatk
Induls: 2005-08-23
 
Receptek
Receptek : Vlogatott receptek 1.

Vlogatott receptek 1.

net+n  2011.07.21. 14:52

Receptvlogats innen-onnan(vagy fejbl :D )


Cignyhal a Szamos-parton

Hozzvalk:

3-4 ponty vagy comp
5 dkg liszt
1 db nagyobb petrezselyemgykr
s, bors, petrezselyemzldje
10 dkg vaj
5 dl fehrbor
3-4 gerezd fokhagyma
3 tojssrgja

Elkszts:

A megtiszttott halat pr percig tegyk forr vzbe, hogy a brt knnyebben lenyzhassuk, majd vgjuk tenyrnyi darabokra. A vaj feln a karikra vgott petrezselyemgykeret s a finomra vgott petrezselymet megfuttatjuk, majd beletesszk a halszeleteket s a fokhagymt, s felntjk borral. Csendesen fni hagyjuk. Ha szksges, kevs vizet adunk hozz. A halat- levbl kivve- tlra tesszk s a maradk vajjal vilgos rntst ksztnk, ezzel a levet besrtjk. Leszrjk, majd 3 tojssrgjt elkeverve benne, a halszeletekre ntjk. Puliszkval tlalva igen zletes.

(http://www.bagira.eu/receptek/haletelek/)

Dival tlttt csuka

Hozzvalk:

1 msfl kg-os csuka
2 dl tej
20 dkg vaj
20 dkg darlt di
2 tojs
1 zsemle
1 dl tejfl
fl citrom
rlt bors
s, majornna

Elkszts:

A tejben megztatott, majd kinyomkodott zsemlt sszedolgozzuk a tojsok srgival, a dival, majornnval, kevs sval s borssal. Habb verjk a tojsfehrjket, s vatosan a masszhoz keverjk. A megtiszttott halat megtltjk a tltelkkel, s sszetzzk. Kivajazott tepsiben, stpapron szp pirosra stjk. Vgl felszeleteljk, tlra tesszk, s a tejfllel besrtett levvel meglocsolva tesszk asztalra.

 

(http://www.bagira.eu/receptek/haletelek/)

Faddi fokhagyms csuka
Hozzvalk:
1 kg csuka,
10 dkg fstlt szalonna,
2 gerezd fokhagyma,
egy fej kzepes nagysg vrshagyma,
1 tojs,
s,
bors,
ers trtt paprika zls szerint.

Elkszts:
A szalonnt aprra vgva kistjk, a tepertjt kiszedjk s flrerakjuk. (A csipetke tetejre rakjuk) A szalonnazsron megpirtjuk a karikra vgott vrshagymt, majd amikor szalmasrga, egy kshegynyi ers trtt paprikt kevernk hozz, melyet azonnal felengednk egy pohr vzzel. Az elzleg megtiszttott s feldarabolt csukt, amelyet megsztunk, zzott fokhagymval bekennk s kb. 20 percen keresztl rzogatva, mindig zsrjra stve (szksg szerint idnknt felntve) pirtjuk. 20 perc utn 4 dl vzzel felengedjk s forralsig hevtjk.
Egy tojsbl vz hozzadsa nlkl tsztt gyrunk s csipetkt szaggatunk, melyet a forrsban lv halhoz adunk. Ezt tovbbi 15 percig lass tzn fzzk, mg a tszta megf s besrsdik a l. A tszta hozzadsa utn trtt borssal zestjk.

(www.tutireceptek.hu)

Trkonyos harcsa erdei gombval
Hozzvalk:
5 dkg szrtott, erdei gomba (lehetleg vargnya),
1 kg harcsafil,
s s frissen rlt bors,
0,5 dl tejszn,
8 evkanl tejfl,
1 evkanl liszt,
1-2 kvskanl mustr4 g friss trkony,
citrom,
tepsi kikenshez kevs vaj.

Elkszts:
A szrtott gombt 30 percre annyi forr vzbe ztatjuk, amennyi bven ellepi, majd leszrjk, s aprra vgjuk. Az ztat vizet ne ntsk ki, hanem szrjk t kvfilteren vagy nhny rteg gzen, s hasznljuk fel 1 napon bell, illetve fagyasszuk le. Gombaleveshez, gombs rizotthoz nagyon finom, de a sima, tlagos z csiperke is szrnyakat kap, ha ezzel proljuk meg.
A stt elmelegtjk 200 fokra (gzstn 6-os fokozat), s kivajazunk egy 20x30 cm-es tepsit vagy sttlat. Ezutn a harcsafilt szeletekre vgjuk, megszzuk, megborsozzuk, meghintjk a liszttel. A lisztre azrt van szksg, mert gy nem tapadnak ssze a haldarabok s a mrtst is besrti majd. A tejsznt kzi habvervel simra keverjk a tejfllel, a liszttel s a mustrral, aztn aprra vgjuk a friss trkonyleveleket, s hozzszrjuk. Fakanllal hozzkeverjk a gombt, majd megszzuk, megborsozzuk, s belereszeljk a citrom hjt. Vgl a citrom levt is hozztesznk, s a keverket rntjk a halra. A harcsafilket 25 perc alatt megstjk, s ezalatt a gomba teljesen megpuhul rajtuk. A tetejkn pedig olyan trkonyos mrts szletik, mintha hosszas munkval lltottuk volna el, pedig lssuk be, igazn pikk-pakk elkszltnk vele.

(www.tutireceptek.hu)

 

Rozmaringos slt kacsamell

Hozzvalk:

1 kacsamell (a bre alatt legalbb 1 ujjnyi zsr legyen)
1nagy srgarpa
1 nagy fehrrpa
4-5 nagy gerezd fokhagyma
friss fszernvnyek aprra vgva: majoranna, rozmaring, s kakukkf –ha nincs, szrtott fszereket is hasznlhatunk
s
olvaolaj

A kacsamellet megmossuk, megtiszttjuk (tolltokok se maradjanak benne!), beszzuk, a brt srn bevagdossuk (n ltalban tlsan szoktam). A srga- s fehrrpt megtiszttjuk s karikra vgjuk, a fokhagymagerezdeket megpucoljuk, s aprtjuk (kis darabokra vgjuk). A bevagdosott br vgsaiba bedugdossuk a fokhagymadarabokat, meghintjk alaposan aprra vgott majorannval, rozmaringgal s kakukkfvel (csak a levelt hasznljuk, a kemny szrait ne). Egy tepsibe kevs olajat ntnk, s brvel lefel (!) belefektetjk a kacsamellet. Mellszrjuk a rpakarikkat, s a  msik oldalt is fszerezzk. Kevs vizet ntnk al (gy kb. 1 ujjnyi magasan), aluflival letakarjuk, s 180 fokra elmelegtett stben kb. 30-40 percig proljuk. Ellenrizzk, hogy megpuhult-e a hs, s ha finom puha, csak akkor vegyk le az aluflit. Vgl srn locsolgatva 200 fokon mindkt oldalt szp pirosra stjk.
Krumplipr illik hozz leginkbb.

http://fozosuli.blog.hu

 

Trkonyos csirkeragu

Hozzvalk:

kb. ½ kg csirkemell
1 srgarpa
1 fehrrpa
1-2 maroknyi zldbors
aprra vgott trkony (min. 2 evkanlnyi, de zls szerint)
2 dl tejszn
s
bors

A csirkemelleket megmossuk, felszeleteljk, szzuk, borsozzuk, aprra vgott trkonnyal megszrjuk. A rpkat megpucoljuk s felkarikzzuk. Beletesszk a csirkemelleket s a zldsgeket a prolednybe, s kb. 15 percig proljuk. Kzben a tejsznt fszerezzk kevs sval, borssal, trkonnyal, kb. 1 evkanl liszttel kikeverjk, s felforraljuk. Az elkszlt csirkemellet s a zldsgeket a prolednybl kiszedjk, s lentjk a trkonyos tejsznnel. Prolt rizzsel tlaljuk.

http://fozosuli.blog.hu

Sonks batyuk

Hozzvalk:

1 csomag leveles tszta
kb. 1 kisebb vrshagyma
1 csomag zesebb sonka (lehetleg ne pl. csirke- v. pulykamell sonka legyen)
olaj
s
bors
1 tojs
reszelt sajt
kevs liszt

A vrshagymt nagyon aprra vgjuk, s kevs olajon megdinszteljk. Kzben a sonkt szintn nagyon aprra vgjuk, s az veges hagymhoz keverjk. Kicsit megpirtjuk, de csak vatosan, egsz kicsit, nehogy kemnyre sljn. zls szerint szzuk, borsozzuk (n frissen rlt borssal szoktam), s flretoljuk. A tojst felverjk. A leveles tsztt nyjtdeszkn kitekerjk, s nagyobb, min. 7-8 cm szles tglalapokra vgjuk. Mindegyik tglalap egyik felbe tesznk egy-egy adagot a sonks tltelkbl, majd a tszta msik felt rhajtva kis batyukat v. tskkat formzunk. A szlket megkenjk kevs felvert tojssal s kzzel alaposan sszenyomkodjuk. Egy tepsit stpaprral kiblelnk, kicsit belisztezzk, hogy a tszta ne ragadjon r, s a sonks batyukat egymstl kis tvolsgra belltjuk. Tetejket megkenjk tojssal s megszrjuk reszelt sajttal. Alacsony hfokon (kb. 150 fok) kb. negyed ra alatt kszre stjk.

http://fozosuli.blog.hu

 
Chat
Nv:

zenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Pontos id
 
Naptr
2025. Jnius
HKSCPSV
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Hajnal az erdn
 

Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    &#10024; Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott &#8211; ismerd meg a &#8222;Megóvlak&#8221; címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG